Workshopy


Sloupek

04.05.2017

Opět se blíží LETNÍ PŘÍMĚSTSKÉ TÁBORY

Nevíte, co s dětmi o prázdninách, nemáte zajištěné hlídání? Nebo jen chcete dítěti zpříjemnit prázdniny týdnem plným dobrodružství, her, zábavy a výletů po zajímavostech Ostravy? Již…

Číst dále

Workshopy KURZ PŘÍPRAVY ESPRESSA A CAPPUCCINA

V tomto kurzu se naučíte připravovat espresso tak, že si Váš šálek kávy budete chtít vychutnat každý den!! A co teprve úžasné cappuccino!! Jeho podstatnou je mléčná „mikropěna“ - krémová, vláčná, lesklá, konzistentní a lahodná. S takovou pěnou vytvoříte chutné a krásné cappuccino či latte macchiato. Poznejte kvalitu a vyžadujte ji dále v kavárnách! Pozor, pokud budete v Itálii a objednáte si „LATTE“, tak Vám donesou pouze sklenici mléka :-)

Určitě vás také zajímá metoda „malování“ mlékem – tzv. „latte art“. V kurzu si ukážeme základní triky pro zvládnutí této metody. Máme k dispozici kvalitní kávovar, vhodné nádobí a speciální konvičky na šlehání mléka, tedy vše podstatné pro přípravu perfektního cappuccina či latte macchiata.

Vychutnejte si šálek cappuccina či latte macchiata každý den. Ohromte perfektním nápojem návštěvu, přítelkyni, přítele či rodinu.
 
Na kurzu si vyzkoušíte práci na domácím pákovém kávovaru a mlýnku, stejně tak jako na profi stanovišti. Bonusem je práce s kávovarem La Marzocco /říkámu mu “ferrari mezi kávovary”/ . Na každém stanovišti je pro kurzisty k dispozici barista, který bude jejich mentorem a lektorem.
 
Pro přípravu mléčných nápojů používáme plnotučné BIO mléko.

Program kurzu:

PŘÍPRAVA ESPRESSA A CAPPUCCINA

  • Jak správně připravit lahodné espresso?
  • Parametry správně připraveného espressa
  • Jak správně našlehat „Mikropěnu“?
  • „Malování“ mlékem
  • BUDETE SAMI PŘIPRAVOVAT, PŘIPRAVOVAT. ESPRESSO A CAPPUCCINO!!!

KÁVOVÉ ZRNO

  • Jak nakupovat? Podle čeho vybírat?
  • víte jak vypadá a voní zelená káva

PRAŽENÍ KÁVY

  • Ukázka pražení kávy na malé pražírně kávy.

MLÝNEK NA KÁVU

  • Proč je mlýnek tak důležitý? Nastavení mlýnku a jeho čistota.
  • Jak vybrat správný mlýnek pro domácnost? Rady a tipy

PŘÍSTROJ NA ESPRESSO A NA ŠLEHÁNÍ MLÉČNÉ PĚNY

  • Pákové přístroje vs. automatické přístroje
  • Jak vybrat dobrý pákový přístroj? Rady a tipy

NÁDOBÍ

  • Jaké velikosti šálků volit na espresso či cappuccino?

DÉLKA KURZU

  • Předpokládaná délka kurzu je 3-4 hodiny, přizpůsobíme se časově dle potřeb klientů

 

 

Lektorské zázemí kurzu: 
Ing.Ivo Ptáčník 
majitel pražírny Laura Coffee
certifikace SCAE – úroveň I. a II.
garant kurzu
 
Bc.Markéta Kucserová
head baristka laura coffee
 
Jiří Keisler
barista laura coffee
 
Eliška Hrušitncová
barista laura coffee
 
Barbora Kozubková
barista laura coffee
Cena kurzu: 2 990 Kč včetně DPH, fakturu zasíláme na email
Dárkový poukaz: zasíláme buď elektronicky, nebo vytiskneme a necháme k vyzvednutí u nás na kavárně - vystavení poukazu je podmíněno platbou kurzovného
Závazná rezervace místa na kurzu: je podmíněna platbou kurzovného
Místo: Kavárna Laura Coffee (www.lauracoffee.cz), Horní 55, Ostrava
Čas konání: od 17:30 (je vhodné přijít cca v 17:15) - do cca 21:00, dle zájmu klientů
Organizátor kurzu: Chutě života, s.r.o. - kavárna a pražírna Laura Coffee, kava@lauracoffee.cz